חלק מהשינוי הבריאותי עליו אני עובדת בשנים האחרונות כולל בתוכו שינוי תזונתי. את שינוי זה אני מלווה עם האמונה האישית שלי. אפשר לאכול מהכל בתנאי שלא מגזימים בכמות שנצרכת. את אותה אמונה באיזון אני מנסה להגשים בכל תחומי החיים, אבל בפוסט הזה אתמקד בירקות ירוקים.
ירקות משמשים כחומר גלם נפלא מאכלים נרחב, בין אם הם נאכלים טריים כמו בסלט ירקות ובין אם הם עוברים תהליך מסוים של אידוי, בישול, טיגון או אפיה. אפשר למצוא אותם קיימים מרקי ירקות, ירקות מוקפצים, ירקות אפויים בתנור ועוד.
בשל העובדה שהירקות גדלים באופן מבוקר, לעיתים תוך ריסוס מפני מזיקים, נהוג לשטוף היטב את הירקות (לפחות את אלו שאוכלים עם הקליפה) לפני השימוש בהם.
עם השנים תהליך גידול הירקות כולל הוספת חומרים משמרים על מנת שהירק ישרוד זמן רב על המדף, והירקות מאבדים ערכים תזונתיים חיוניים וחשובים. לכן, פותחו שיטות גידול אורגניות שלא גורמות לירקות לאבד את הערכים התזונתיים שלהם.
ירקות, ובמיוחד ירקות עלים וירוקים, נחשבים לבריאים במיוחד ומומלץ מאוד לכלול כמה שיותר מהם בתזונה שלנו. העלים הירוקים מכילים כמויות גדולות של ויטמינים ומינרלים, נוגדי חמצון ועוד, ויש משפחות כמו משפחת המצליבים (ברוקולי וכרוב) שאכילה שלהם נמצאה כמורידה את הסיכוי לחלות במחלת הסרטן.
גם לכלורופיל, שהוא הפיגמנט שנותן לצמחים את צבעם הירוק, יש יתרונות בריאותיים – הוא מסיס במים ועובר בקלות בין קרומי התאים, מנקה אותם ומגן עליהם מנזקי החמצון. בנוסף, בשל הדמיון שבין המבנה של הכלורופיל למבנה המולקולרי של המוגלובין בדם, הוא מסייע להעלאת הברזל וההמוגלובין ומשפר ספירת דם.
הירקות הירוקים שהוספתי לתפריט התזונה שלי:
בעבר, הסכמתי להכניס למקרר ולצלחת רק סוג אחד של ירוק, המלפפון, וגם זה ללא קליפתו הבריאה. במהלך השנים למדתי לאהוב ולגוון ירקות ירוקים. למדת לבשל ולמדתי את להעריך התזונתי שהירקות הירוקים מביאים עימם.
ארטישוק – מסייע בהורדת כולסטרול, הוא אנטי סרטני וטוב לניקוי רעלים.
בצל ירוק – אנטיביוטי טבעי, מסייע באיזון סוכר וכולסטרול.
מלפפון – טוב לעור הפנים ולעור שמתחת לעיניים, שומר על הלב.
פטרוזיליה – שומרת על הלב וכלי הדם, מסייעת לדלקות שתן ואנמיה.
קישוא – מסייע לפרוסטטה מוגדלת, טוב לניקוי רעלים מהגוף
פלפל ירוק – ערכים תזונתיים של פלפל ירוק טרי. את הירק מוסיפים בדרך כלל לסלטים, והוא בריא מאוד ואינו מכיל הרבה קלוריות, ולכן מומלץ לאנשים שרוצים להרזות או לשמור על משקלם.
פלפל חריף – זה ירק שלא תמיד נעים או כיף לאכול, אבל לחובבי החריף, כמוני, נהנים מהטעם וגם מהערכים התזונתיים שלו. פלפל חריף מסייע בהרזיה, ממריץ ומחזק כללי, תורם לבריאות הלב וכלי הדם, ממריץ חילוף חומרים, מסייע במניעת התקררות, תורם לשיפור המצב רוח, מסייע בהפחת גזים, מחזק חיסוני ועשיר בויטמיני A+C.