הציור לא נועד רק לקישוט – לעיתים הוא משמש כקריאה חברתית, זעקה חזותית או תיעוד של מאבק. כשאמנים מבטאים מחאה דרך הצבע, הם יוצרים שפה רגשית שמגיעה ישירות לתודעת הצופה. דרך היצירה, המסר הופך בלתי ניתן להתעלמות – ומשאיר חותם עמוק על התרבות והחברה.
מה זה חלום?
חלום הוא פעולה מנטלית שמתרחשת בזמן השינה, אשר יוצרת אצל החולם חוויה סובייקטיבית של מראות, תחושות ולעיתים גם מחשבות. רבים שואלים את עצמם מה זה חלום, ואכן מדובר באחת התופעות המורכבות והמסקרנות של התודעה האנושית. בגילים שונים, אפשר לדמיין את המוח כמקרין לנו "סרט לילי" עשיר בפרטים שגם אם נשכח אותו עם היקיצה, הוא עשוי להשפיע על הרגש ועל התודעה. במחקר החלום לרוב אין תיעוד אובייקטיבי או קבוע, אך אנו יודעים כי במהלך האירועים, נחלשת הביקורת והגיון התודעה הרגילה, ואנו מגיבים למתרחש מתוך רגש וצורך. לעיתים החלומות מרגישים מציאותיים מאוד – אנשים ומקומות נתפסים אמיתיים לגמרי, ולכן חלומות יכולים אף להעיר רגשות חזקים בגוף.
מבחינה נוירולוגית, מדובר בפעילות מוחית פעילה, והחלום נחשב לפעולה טבעית המתקיימת בשלב השינה הפיזיולוגית הקרוי REM, שלב בו מתבצעת פעילות חשובה של עיבוד זיכרונות ורגשות.
כאן נכנס המושג היגיינת שינה, כיוון ששינה איכותית ותנאים נאותים לשינה משפיעים ישירות על טיב החלימה, תדירותה ואיכות הזיכרון שנשמר ממנה.החלומות הם תופעה אוניברסלית – כל בני האדם חולמים, גם אם אינם זוכרים את החלום עצמו. הם יכולים להתקשר לתחושות מהיומיום, לחוויות מהעבר, או לאירועים צפויים מהעתיד. ישנם שמאמינים כי חלומות משקפים תהליכים לא מודעים, ולעומתם חוקרים שמצביעים על תפקודם ככלי לעיבוד רגשי או פתרון בעיות. כך או כך, ברור שלחלום תפקיד חשוב בהתפתחות הנפשית והקוגניטיבית של האדם, והוא ממשיך להיחקר לעומק בעולם האמיתי.
פרויד vs ליונג: מה זה חלום?ֿ
שני הפסיכולוגים שעסקו במשמעות החלומות הם זיגמונד פרויד וקרל גוסטב יונג. שניהם ראו בחלומות מרכיב חשוב של הנפש, אך הסבירו אחרת לחלוטין מהו חלום ומה תפקידו. פרויד, אבי תורת הפסיכואנליזה, הדגיש את תפקידו של התת-מודע האישי ואת משאלות הנפש המודחקות. לעומתו, תלמידו-לשעבר יונג פיתח גישה שונה, שהדגישה את הלא-מודע הקולקטיבי והסמלים האוניברסליים. נסקור בקצרה את גישת כל אחד, ואז נשווה ביניהן.
היבט | חלום לפי פרויד | חלום לפי יונג |
מקור החלום | דחפים ומשאלות מודחקות מהתת-מודע האישי (בעיקר דחפים מיניים ותוקפניים). | מסר מהלא-מודע הקולקטיבי, המשותף לכלל האנושות, המופיע דרך סמלים ארכיטיפיים. |
תפקיד החלום | לספק בצורה סמלית דחפים ורגשות שאסורים בערות, ובכך לאפשר שחרור מתחים תוך כדי שינה. שמירה על היגיינת שינה תורמת ליצירת תנאים אופטימליים להתרחשות חלימה טבעית | לאותת לחולם על תהליכים בנפשו ולעודד צמיחה והתפתחות אישית (לאזן בין חלקי הנפש). |
שיטת פירוש | ניתוח החלום ע"י פירוק למרכיביו (דימויים, אירועים) וגילוי המשמעות החבויה מאחוריהם, לרוב באמצעות אסוציאציות חופשיות. | התבוננות בחלום כשלם – זיהוי סמלים ומשמעותם האוניברסלית, וכן בחינת התחושות שהחלום מעורר בחולם. השיטות נבדלות בתשובה שהן נותנות לשאלה מה זה חלום – בין אם הוא תוצר ביולוגי, רגשי או סמלי בעל משמעות פנימית |
מהות הסמלים | הסמלים בחלום פרטיים ותלויים בחוויות האישיות של החולם (למשל, משמעות סמל בחלום נקבעת ע"י זיכרונותיו של החולם). | הסמלים בחלום מייצגים ארכיטיפים או תכנים קולקטיביים בנפש האדם, מעבר לחוויה האישית. הסמלים מסייעים לחולמים לזהות קונפליקטים פנימיים ולחפש איזון בחיים. |
למרות ההבדלים, שניהם הסכימו שלחלום יש תפקיד חשוב בחיי הנפש. החלום, לפי פרויד ויונג גם יחד, הוא כלי להבנת האדם – בין אם דרך פענוח תכניו המודחקים ובין אם דרך התבוננות בסמליו כמדריכים רוחניים. כך או כך, החלומות מהווים עבורנו מקור מסתורי אך עשיר לתובנות, ריפוי עצמי ויצירתיות.
כפי שיונג כתב פעם, "חלומות פותחים דלת אל ממלכה של תת-המודע, שבה הנפש מדברת אלינו בסמלים."
סוגי חלומות של בני אדם
לא כל החלומות דומים זה לזה. יש חלומות נעימים שמאירים אותנו עם חיות, ויש כאלה מפחידים שנמשכים לשעות. השאלה מה זה חלום ממשיכה להעסיק חוקרים ואנשי פסיכולוגיה, שנוהגים לחלק את סוגי החלומות למספר קטגוריות עיקריות. בין היתר, ישנם גם חלומות הקשורים ישירות לחוויות חיים קשות כמו פוסט טראומה, ומשקפים רגשות מודחקים או אירועים שהגוף והנפש מנסים לעבד דרך תכני החלום. חוקרי חלימה ואנשי פסיכולוגיה נהגו לחלק את סוגי החלומות לכמה קטגוריות עיקריות, למשל:
- חלום טוב (חיובי): זהו חלום שמעורר תחושה נעימה אצל החולם. חלומות כאלה גורמים לנו להתעורר במצב רוח טוב, ולעיתים אנו מצטערים שהם לא נמשכו קצת יותר.
- חלום רע (סיוט): חלום בעל תוכן שלילי או מפחיד שמעורר חרדה, פחד או מצוקה אצל החולם. סיוטים כוללים לעיתים קרובות מרדפים, נפילה מגובה, פציעה, מות אדם קרוב, הופעת מפלצות או כל סיטואציה מאיימת אחרת. ברוב המקרים סיוט גורם להתעוררות בתחושת בהלה או דופק מואץ. סיוטים נפוצים יותר בילדות, אך פוקדים גם מבוגרים – במיוחד בתקופות של לחץ או טראומה. (ישנו אף מונח רפואי לסיוטים חוזרים ונשנים ופוסט-טראומה הקשורה לחלומות רעים, הנקרא הפרעת סיוטים).
- חלומות חוזרים: אלו חלומות שחוזרים על עצמם במספר לילות או תקופות לאורך החיים, לעיתים בדיוק באותה עלילה או באותו המוטיב. יונג הקדיש תשומת לב מיוחדת לחלומות חוזרים וסבר שהם נושאים מסר מתמשך שהנפש שלנו מנסה להעביר לנו. חלום חוזר משאיר רושם חזק על החולם, בין היתר בגלל התדירות שלו.
- חלומות צלולים: אלו הם חלומות שבהם החולם מודע לכך שהוא חולם, תוך כדי החלום. תופעה מרתקת זו מאפשרת לעיתים "לקחת שליטה" על מה שקורה בחלום. חלומות כאלה מדגימים עד כמה המוח שלנו יצירתי וגמיש: אנחנו ממש יכולים להיות הבמאים של החלום שלנו במקרים אלו. עם זאת, הם יחסית נדירים ואצל רוב האנשים רוב הזמן החלומות אינם צלולים.
- חלימה בהקיץ: זהו מושג מעט שונה – חלום בהקיץ אינו חלום שקורה בשינה, אלא פנטזיה ודמיון בזמן ערות. בזמן חלימה בהקיץ אדם "נודד" מהמחשבות על המציאות המיידית לתרחישים דמיוניים בתוך ראשו.חלומות בהקיץ נפוצים מאוד, ויש להם תפקיד ביצרתיות ובוויסות רגשי. למרות שהם לא חלומות שינה, הזכרנו אותם כאן משום שהמילה "חלום" משמשת גם עבורם בשפה היומיומית. בהמשך, נדון בהבדל בין חלום (בשינה) לבין פנטזיה/חלום בהקיץ.
החלומות מגיעים במגוון "סגנונות": מהנפוצים והיומיומיים ועד למוזרים, מהמהנים ועד המפחידים, ומהברורים ועד לחידתיים. לכל סוג עשוי להיות תפקיד קצת שונה בחוויה הנפשית שלנו, אבל כולם יחד מרכיבים את הפסיפס המלא של עולם החלום האנושי.
מה קורה במוח בזמן חלימה?
חלומות הם חוויה מנטלית, אבל יש להם גם בסיס ביולוגי-מוחי ברור. למען האמת, מדעני המוח מסוגלים כיום לעקוב אחרי פעילות המוח של אדם ישן ולזהות מתי סביר שהוא חולם. אז מה זה חלום בדיוק, ומה מתרחש במוח שלנו במהלך החלום?
מרבית החלומות המשמעותיים מתרחשים בשלב שינה המוכר כשנת REM ("תנועות עיניים מהירות") – שלב שבו פעילות המוח קרובה לזו של מצב ערות. כ-90 דקות לאחר שנרדמים, חוזר המחזוריות בערך חמש פעמים במהלך הלילה. שנת REM נחשבת קריטית לעיבוד רגשי, ליצירת זיכרונות לטווח ארוך וליכולת שלנו להתמודד עם מתחים נפשיים. הפרעה בשלב זה של השינה נקשרת לעלייה בתסמיני חרדה, דיכאון, ואף שיבוש במצבי רוח.
מחקרים מראים ששינה תקינה ותנאים טובים של הגיינת שינה תורמים לשמירה על שלמות שלבי השינה, ובפרט שנת REM. איכות שינה ירודה לאורך זמן עלולה להגביר נטייה לחרדות, להחמיר מצבי דיכאון, ולשבש את מנגנוני התמודדות עם חרדה. לכן, שיפור איכות השינה אינו רק צורך פיזיולוגי – אלא גם בסיס חשוב לאיזון רגשי יומיומי.
כיצד חלום וציור משתלבים יחד?
החלומות והציור נראים אולי כשני עולמות שונים, אך למעשה הם קרובים זה לזה באופן מפתיע. החלום והיצירה האמנותית חולקים את אותה שפה של ביטוי פנימי לא־מילולי, הנובעת מתת־המודע ופורצת החוצה דרך דימויים חזותיים וסמליים. לא פעם שואלים מה זה חלום, והתשובה הפשוטה היא – חלום הוא ביטוי פנימי שמבקש להתבטא גם כשאנחנו לא ערים. בדיוק באותו האופן פועל גם ציור רגשי – הוא עוקף את השפה, נוגע באינטואיציה, ומחבר אותנו למקומות עמוקים ובלתי־מוסברים. לדוגמה, חולים שציירו דימויים מתוך חלומות דיווחו על הקלה רגשית, במיוחד כשציירו סוס ציור, איורי פרחים או סמלים חוזרים שחזרו בחלום. אמנים רבים בוחרים כיום להפוך חלומות ליצירות מוחשיות דרך ציורים בהזמנה אישית, והביקוש רק גובר – כולל שאלות רבות על ציורים בהזמנה אישית מחיר.
הקשר בין חלומות לציור קיים כבר מתקופות קדומות. – שיקפו חזיונות וחלומות שזכו לתיעוד חזותי מפורט. גם ציורי נוף רבים בתולדות האמנות נוצרו בעקבות חזיונות ליליים. למעשה, כל אדם יכול להפוך את החומר החלומי ליצירה אותנטית – לא כהסבר רציונלי, אלא כתהליך של עיבוד רגשי עמוק. הציור מאפשר להוציא את הדימוי מהתודעה אל הדף, ולפעמים גם לרפא משהו מבפנים. בין אם אתם בוחרים בציור מופשט, דימוי ברור או תמונה שמבוססת על סיפור חלומי – השילוב בין חלום וציור הוא חיבור שממשיך לרגש, לרפא ולהפתיע.
מה ההבדלים בין חלום לפנטזיה?
המילה חלום משמשת אותנו בשתי צורות עיקריות: האחת, חלום כפשוטו – התופעות המנטליות שקורות בזמן שינה, והשנייה, במובנים של דמיון, שאיפה או מחשבה פנימית. פעמים רבות עולות שאלות כמו מה זה חלום והאם הוא תמיד קשור לשינה או גם לפנטזיה מודעת. דמיון מודרך של דברים שאנחנו משתוקקים אליהם או מריצים בראשנו בזמן ערות שייך לעולם הפנטזיה, אך חלום רגשי עמוק עשוי להופיע דווקא מתוך התמודדות – למשל אצל מי שחווה פוסט טראומה צבאית וחולם תכנים שמשחזרים את האירועים. מה בעצם ההבדל בין חלום שינה לבין חלום/פנטזיה בהקיץ? הנה כמה הבדלים מרכזיים:
חלום מתרחש בזמן שינה עמוקה ללא מודעות ושליטה, בעוד שפנטזיה נוצרת בערות. אנחנו ערים ומודעים לכך שאנחנו מדמיינים. כאשר אני חולם בלילה, אין לי בחירה להתחיל או להפסיק את החלום, לעומת זאת בפנטזיה בהקיץ, אני במודע מתחיל להפליג במחשבות ויכול לסיים מתי שארצה.
בחלומות רגילים אין לנו שליטה רצונית – האירועים "קורים לנו" ואנחנו רק צופים/משתתפים ללא יכולת להשפיע. בפנטזיה, אנחנו הבמאים: אנו בוראים את הסיפור הדמיוני לפי רצוננו, משנים ומכוונים אותו כפי שנרצה. אם בפנטזיה אני מדמיין שאני זוכה בהגרלה, אני יכול לבחור מה לעשות עם הכסף, ובחלום, הדברים מתפתחים מעצמם בלי שאבחר.
חלום ניזון במידה רבה מהתת-מודע, הוא משלב זיכרונות, רגשות ותכנים חבויים בצורה לא מודעת. לכן חלומות רבים הם סוריאליסטיים ומוזרים מאוד. פנטזיה, מנגד, היא יותר מכוונת מטרה: לרוב אנחנו מפנטזים על משהו בעל מבנה ברור. בפנטזיה אנחנו מודעים לכך שזו לא מציאות אמיתית, אבל "משחקים בכאילו" באופן מודרך. חלום יכול להיות הרבה יותר מבלבל משום שלעיתים אנחנו בתוך החלום ולא מבינים שזה לא אמיתי.
שני המצבים מעוררים רגשות, אך יש הבדל: בפנטזיה בהקיץ אנחנו במידה רבה שולטים גם ברגש, ובוחרים לדמיין משהו נעים או מסעיר. בחלום, הרגשות צפים מעצמם: החלום עשוי להפגיש אותנו עם פחד עמוק או עם אושר גדול בלי שהתכוונו לכך. גם עוצמת החוויה שונה – בחלום לילי התחושות יכולות להיות חזקות מאוד, בעוד שבפנטזיה לרוב יש לנו ידיעה ברקע שזה רק דמיון, ולכן הרגש מעט מתון יותר.
תוכן פנטזיה בהקיץ היא בדרך כלל תהליך שאנו זוכרים במלואו (כי הוא מחשבה מודעת רציפה). חלום, לעומת זאת, לעיתים קרובות אינו נחרט בזיכרון או נזכר רק בחלקו, במיוחד אם לא התעוררנו במהלכו. לכן אנחנו יכולים לפנטז סיפור עקבי במשך עשר דקות ולזכור אותו, אבל חלום של עשר דקות עלול להתפוגג ברגע שהתעוררנו.
כשאומרים "חלום" לעיתים מתכוונים גם ל"חזון" או שאיפה שניתן להגשים. למשל: "החלום שלי הוא לפתוח עסק עצמאי." במובן הזה חלום, הוא פנטזיה המתורגמת כמשאלת לב. ההבדל הוא שחלום (שינה) לא נועד להתממש – הוא מתרחש בעולם פנימי ואין לו קיום פיזי, בעוד שחלום כמשאלה יכול לעבור תהליך ולהפוך למציאות (אם נפעל להגשים אותו). במונחים פסיכולוגיים, אפשר לומר שפנטזיות מסוימות הן חלומות בהמתנה להגשמה. לעומתן, חלומות בשינה אינם נשלטים על ידינו ולכן אינם "פרויקט" שאפשר להגשים, אלא חוויה לחקור ולהבין.
בשורה התחתונה, חלומות ופנטזיות הם בני דודים רחוקים: שניהם יצירי דמיון, אבל החלום בא מעומקי התת-מודע בלילה ללא שליטה, בעוד שהפנטזיה היא פרי דמיוננו המודע ביום.
למה אנשים אוהבים ציורים של החלומות שלהם?
אנשים אוהבים ציורים שמבוססים על חלומותיהם כי הם מאפשרים להנציח חוויות חולפות ולהפוך אותן למוחשיות. ציור של חלום עוזר להבין טוב יותר את משמעותו הרגשית והסמלית, ולעיתים משמש כלי תרפויטי לעיבוד רגשות. כששואלים מה זה חלום, לא תמיד מתכוונים רק לפעולה שמתרחשת בזמן שינה – לעיתים מדובר גם בדימוי פנימי שמבקש להתממש. ההתחברות בציור מחזקת את הקשר הפנימי של האדם לעצמו, מעניקה תחושת שייכות ורוגע, ומאפשרת ביטוי אישי עמוק. ציורים כאלה נוטים להיות מקוריים, סוריאליסטיים, עשירים בצבע, ולעיתים גם מורכבים מבחינה רגשית ורעיונית.
לאורך ההיסטוריה, אמנים רבים ציירו בהשראת חלומות – ביניהם ציורים של לאונרדו דה וינצ'י, שנחשבים לשילוב בין חקר האדם לדמיון חזותי, ואן גוך, שביטא רגשות עזים דרך צבע ומרקם, ויצירות כמו פיקאסו גרניקה, שהפכה סמל אוניברסלי לעיבוד טראומה דרך אמנות. הסגנון של קוביזם פיקאסו אף שינה את הדרך שבה תופסים קומפוזיציה ופרספקטיבה בחלום חזותי. כיום, רבים בוחרים להתחיל את דרכם האמנותית עם ציור אקריליק למתחילים, או יוצרים עבודות מלאות הבעה באמצעות צבעי זכוכית – כל אלה הופכים את החלום לחלק מוחשי מהמציאות, עם עומק אישי ויופי חזותי.
איך לפרש חלומות?
חלומות מטבעם מלאים בסמלים ובמשמעויות נסתרות, ולכן מאז ומתמיד בני אדם ניסו לפרש את חלומותיהם. פירוש חלומות הוא אמנות עדינה שמשלבת ידע, אינטואיציה והיכרות עצמית. אין שיטה אחת ויחידה לפענוח חלום – כל חלום הוא אישי לחולם – אבל יש כמה גישות ועקרונות שיכולים לסייע.
עיקרון | מה חשוב לדעת? | איך ליישם? |
פירוש אישי ולא כללי | אין משמעות אחת לסמל – אותו חלום יכול להתפרש אחרת אצל אנשים שונים. | שאלו: מה הסמל הזה אומר לי אישית? אילו רגשות הוא מעורר בי? |
רישום מידי של החלום | הזיכרון של החלום דוהה במהירות – כל שנייה חשובה. | החזיקו פנקס או אפליקציה ליד המיטה ורשמו נקודות כשאתם מתעוררים. |
זיהוי סמלים מרכזיים | כל חלום כולל פרטים חזקים שחוזרים או בולטים במיוחד. | סמנו דמויות, חפצים, מקומות או מצבים בולטים בחלום. |
תחושות בחלום | התחושה היא לעיתים המפתח העיקרי להבנת המסר הפנימי של החלום. | שימו לב מה הרגשתם בתוך החלום – פחד? שמחה? בלבול? |
הקשר לחיים האישיים | חלומות משקפים לרוב את מה שקורה לנו בחיים או בנפש. | חשבו אם החלום קשור למשהו שאתם חווים – שינוי, קונפליקט, געגוע. |
סקרנות, לא שיפוטיות | גם חלום מוזר או מטריד יכול להיות משמעותי – אל תדחו אותו מיד. | גשו לחלום כמו לחידה מסקרנת – לא צריך להבין הכול מיד. |
למה לבחור באמנות מקורית ליצירת ציור לפי חלום?
נניח שיש לכם חלום שאתם פשוט חייבים לתלות על הקיר כציור. אולי הוא רודף אתכם ותרצו להתעמת איתו חזיתית, ואולי הוא היה נפלא כל כך שאתם רוצים לזכור אותו לנצח. כך או כך, החלטתם להפוך חלום לציור – עכשיו עולה השאלה: האם לבחור באמנות מקורית או להסתפק בהדפס/תמונה קיימת? הנה כמה סיבות מצוינות ללמה הבחירה באמנות מקורית היא הדרך הטובה ביותר כשמדובר בציור חלומות:
- התאמה אישית מלאה לחלום שלכם: חלום של אדם הוא דבר ייחודי לחלוטין. כמעט ואין שני אנשים בעולם שיחלמו בדיוק את אותו החלום עם אותן תמונות ותחושות. לכן, כדי לצייר את החלום שלכם, כדאי לבחור באמן/ית שייצור ציור בהזמנה אישית. באמנות מקורית, אני עובדת אתכם באופן צמוד, מקשיבה לתיאור החלום, שואלת שאלות ומנסה ממש "להיכנס לראש שלכם" כדי להבין מה ראיתם והרגשתם. כך מתקבלת יצירה שמותאמת בדיוק לחלום – כל צבע, כל דמות, כל פרט קטן בציור מגיע מתוך הסיפור החלומי האישי שלכם.
- חוויה רגשית ומשמעותית יותר: כאשר אתם מזמינים ציור מקורי על בסיס חלום, אתם בעצם עוברים תהליך רגשי מיוחד. זו הזדמנות עבורכם להתעמק בחלום שלכם ולתת לו מקום של כבוד. בסוף התהליך, כשאתם רואים את הציור, יש לכם התקשרות רגשית עמוקה איתו, כי הייתם שותפים להיווצרותו מרגע ההשראה (החלום) ועד התוצר המוגמר. זוהי חוויה שאין לה תחליף בציור.
- יצירה ייחודית שאין לאף אחד אחר: אמנות מקורית כשמה כן היא – מקורית וחד פעמית. כאשר אמן יוצר עבורכם ציור חלום בהזמנה אישית, אתם בעלי היצירה היחידים. אף אחד אחר בעולם לא יחזיק באותו ציור. זה לא הדפס שקיים בעותקים מרובים ולא יצירה שמתנוססת אצל עוד אלף אנשים – זה שלכם ורק שלכם. במילים אחרות, ציור מקורי על פי חלום הוא נכס רגשי ומשפחתי, לא סתם פריט נוי.
- איכות אומנותית גבוהה: בבחירת אמנות מקורית, אתם נהנים לא רק מהתוכן הייחודי אלא גם מהאיכות. יצירה מקורית מצוירת ביד על קנבס או נייר איכותי, בצבעים מקצועיים, לעומת פוסטר מודפס במכונה. ציור אקריליק מקורי יש לו נוכחות אחרת (מרקם המשיחות, עומק הצבע, משחקי האור והצל, כל אלה מורגשים בחדר). ציור חלום שנעשה באהבה על ידי אמן מיומן יראה חי ותוסס, ועמיד לשנים רבות.
- חיבור לאמן ולסיפור מאחורי היצירה: רכישת ציור למכירה היא גם מפגש בין אנשים. דרך התהליך, אתם מכירים את האמנית, חולקים איתה את חלק מעולמכם הפנימי ויוצרים קשר אנושי. בסוף, כששואלים אתכם על הציור, אתם לא רק מספרים על החלום אלא גם על האמן שצייר אותו ועל שיתוף הפעולה ביניכם. בכך הציור הופך גם לסיפור על מפגש בין החולם לאמן.
לסיכום, ציור של חלום בגלריית הציורים – אמנות מקורית הוא הרבה יותר מרק תמונה יפה – זהו תהליך יצירתי, ריגשי ובעל משמעות, ותוצאתו היא יצירה ייחודית ברמת גימור גבוהה, שנושאת את סיפור חלומכם. זו בחירה שמכבדת את החלום ואתכם כיוצרים בנפשכם. אם יש לכם חלום שמסרב לעזוב אתכם, למה שלא נהפוך אותו יחד ליצירת אמנות שתישאר עמכם? אתם מוזמנים ליצור קשר, לספר לנו על חלומכם, ובואו ניצור ביחד את הציור המיוחד שלכם בהשראתו. החלום שלכם יכול להפוך למציאות מוחשית וצבעונית – וזוהי מהותו וכוחו של החיבור בין חלום לאמנות.