פבלו פיקאסו: האיש וההשראה

אחד הציירים והפסלים המפורסמים ומהיותר משפיעים על סגנון האמנות המודרנית הוא פבלו פיקאסו. השפעתו על הציורים שלי נכרת ומשמעותית.
את "יער החיות" ציירתי בהשראת ה"קוביזם". סגנון שיצר מהפכה באמנות המודרנית והייחוד שלו הוא פירוק אובייקט לגורמים והצגתם מכמה נקודות מבט באופן סימולטני.

למה בחרת לכתוב על פבלו פיקאסו?

כאשר אני מחפשת צייר חדש לקבל ממנו השראה, אני מחפשת כזה שיתאים לסגנון הציור שאני רוצה לצייר. כך בעצם אני לומדת על הצייר ועל הטכניקה מתבוננת פנימה ובוחנת מה מחבר אותי לאומן ולאותה גישה. וכך הגיע החיבור שלי לפבלו פיקאסו.

רציתי שהציור יהיה בהשראת הקוביזם כי הרגשתי חיבור חד בין פירוק צורות הנוף שרציתי לצייר לבין החיות שידעתי שאני רוצה להשאיר אותן ראליסטיות.

במהלך המסע שלי להכרת הקוביזם ופיקאסו למדתי שהיו לו כל מיני תקופות ציור שאפיינו אותו ואת יצירותיו. זו הייתה אחת הנקודות שחיברו אותי אליו במיוחד.

ציור האספנית של פבלו פיקאסו

תקופות ביצירתו של פבלו פיקסאו?

  • התקופה הכחולה – זוהי תקופה שהושפעה מהתאבדותו של חברו הטוב. כל יצירותיו של פיקאסו היו כחולות על מנת להדגיש את הבדידות והעצבות שלו. כמה מציוריו הידועים – האלמנות מאביניון, המנגן העיוור והטרגדיה.
    בניגוד לפיקאסו, אני אוהבת להשתמש בגווני הצבע הכחול כצבע שמח יותר כשאני רוצה להדגיש עצב, אני דווקא בוחרת להשתמש בצבעים חמים יותר.
  • התקופה הוורודה –את התקופה הכחולה החליפה התקופה לוורודה בזכות אהבה חדשה שפבלו מצא באחת מדוגמניותיו. הוא הביע את אהבתו אליה בציורים וורודים וכתומים, צבעים חמים. ציורים אלו היו שמחים ועליזים. תקופה זו לא נמשכה זמן רב משום שפיקאסו מצא דרך חדשה ולא פחות מרגשת להביע את עצמו.
    צבע כתום הוא צבע חם, שאמור להביע רגש שמח וחם, בשבילי הוא צבע באמצעותו מביעה זעקה וכאב.
    הצבע הורוד עבורי מסמל רגשות חיובים כמו אהבה וקרבה.
    כמו פיקאסו גם אני משתמשת בו בציורים על מנת להעביר רגשות של אהבה וחום.
  • קוביזם ופיסול אפריקני – כאן לראשונה פבלו לוקח אובייקטים וצורות ומפשיט אותן על פי דימיונו. התקופה הזו הושפעה גם מפסלים אפריקנים
    שאותם הוא מאוד אהב.
    פיקאסו יצר שפה חדשה בציור המשתלבת עם המגמות ההפשטה שהתפתחו באותה העת בציור.
  • קוביזם אנליטי – אנליטי הינה מילה שבמקורה מגיעה מהמילה אנליזה ופירושה ניתוח. הניתוח שמתבצע הוא קוביסטי. זאת אומרת, הפירוק של האובייקט נעשה בצורה שיטתית ולצידו ישנו גם תהליך של הרכבה. הפירוק מתבצע גם באמצעות הצורה וגם הצבע.

ישנם עוד סוגים של קוביזם שהתפתחו במהלך שנותיו חייו של הצייר פבלו פיקאסו.

ציוריו הם מהיקרים ביותר בעולם ושווים נאמד במיליוני ועשרות מיליוני דולרים ליצירה. רוב יצירותיו של פיקאסו חולקו לאחר מותו ואף מוצגות במספר מוזיאונים לזכרו במספר ערים באירופה.
פיקאסו אהב לצייר מהרגש וזהו החיבור היצירתי שלנו. הבעת רגשות בציור לדעתי זהו חלק קריטי שהופך את היצירה ליותר אותנטית.

הרגשות היו הלינק שעזר לי להתחבר בצורה מחשבתית לציורים שבהם הבעתי קוביזם בציור שלי.

תקופות ביצירתו של פבלו פיקסאו

בסדרה "גאון" ישנה עונה שלמה על פבלו פיקאסו, והיא מראה את תולדות חייו כאמן וכבן אדם.

שמה למדתי על הקוביזם בצורה שונה. הבנתי מאיפה פבלו הביע את סקרנותו האין סופית כלפי שבירת החוקים באמנות. מהבחינה הזו אנו דומים משום שגם אני אישה סקרנית שאוהבת לראות איך כל פעם אפשר להתאים כל מיני טכניקות לציורים חדשים.

לאורך כל חייו כאמן פבלו חיפש את הדרך לעשות מהפכה, זה לא נעצר בהמצאת קוביזם או ביצירות מפורסמות כמו הגרניקה או הטרגדיה. הוא לקח איתו את האהבה ליצירת פסלים, תחום שאני פחות מחוברת אליו.

בציור "יער החיות" קיבלתי תמונה שזה היה רצון הלקוח שלי. בתחילה היה לי קושי איך אני אוכל לצייר ולשלב את כל הצורות שהיו בתמונה לציור אחד ענק (גודל הציור 1.5 על 1.5 מטר).
ואז התחלתי לחשוב בצורת ציור של קוביזם אנליטי וכך בעצם פירקתי את הצורות הגדולות והקטנות לציור קוביסטי אנליטי – ריאליסטי- אקספרסיוניסטי (שייך לשיטת הציור של ואן-גוך).

לסיכום, פבלו פיקאסו שנולד במלאגה שבספרד, היה צייר ופסל מבין המפורסמים והמשפיעים לאורך תולדות האמנות. הוא ייסד את הזרם הקוביסטי, ויצירותיו התפרסמו בימי חייו ושוות עד היום מיליוני ועשרות מיליוני דולרים.
הבעת רגשותיו בציוריו דומה להשקפת העולם. ומכאן הצלחתי להתחבר אל סגנון הציור של ולבצע את שלי.

ספרו לי מה אתם יודעים על פבלו פיקאסו או האם המאמר חידש לכם אודות הצייר?                                                                                                                                                                                    

חתימה לא מקורית של פבלו פיקאסו