google-site-verification=wajE1cvLB16p6LN97mxzXkiuEIp9mkIcxD9rm_dyZKk

זכות בחירה

זכות הבחירה הינה מהותית בימים אלו שמתחוללת בעולם מגפה. חשוב להבין איזו זכות ענקית נפלה בחלקנו. במאמר הזה אסביר את השקפתי וכיצד בחירות מושכלות איזנו את חיי.
בחירה

"למרות שהגעתי לחור שחור, התקופה הכי גרועה שלי בחיים, בחרתי לעבור מסע ארוך ומפרך עד שהצלחתי להגיד בחרתי בחיים ולא ויתרתי על זכות הבחירה".

בחירה חופשית הינה ציון התנהגות של אדם, מעשיו, מחשבותיו ורגשותיו, הם פרי רצונו הוא בן חורין. כל אלו נותנים לאדם יכולת להחליט וחופש בחירה, ובכך לקבוע את השתלשלות חייו.

מודל האדם עפ"י אדלר, שהיה רופא ומייסד הפסיכואנליזה , מדגיש את העבודה כי אנו יצורים חברתיים, ולכן הקיום שלנו תלוי ביצירת קשרים עם אחרים. לכל מה שאנו חושבים, מרגישים ועושים יש הקשר חברתי.

כל התנהגות אנושית מתחרשת על מנת להשיג מטרה מסוימת. ההסבר להתנהגות אמור לנבוע מהשאלה בשביל מה הוא עשה זאת.

לפי מודל זה, הבסיס לחוויות האנושיות הוא התודעה ולא המציאות – מכאן נגזרים עקרון הסובייקטיביות והבחירה. לכל אירוע במציאות יכולות להיות פרשנויות רבות. אדם יפרש את המציאות באופן סובייקטיבי על פי סוג של ברירת מחדל. הפרשנות שלנו מחליפה את המציאות ויוצרת את ה"סרט" בו אנו חיים.

המפתח להגשמה, משמעות והרגשה טובה, על פי מודל זה, הוא מידת האחריות שאדם מסכים לקבל על עצמו לגבי יצירת המציאות לה הוא קורה – חיי.

בניחוח של זמן הקורונה שתפס את כולנו בהפתעה חשוב לזכור לבחור בדברים שמיטיבים איתנו. חלקינו בבידוד – נצלו את הזמן ששיש בשביל לנצל אותו לדברים שאף פעם לא עשיתם.

בימים אלו אני נמצאת בימים אלו בדירתי, לבד, מבחירה על מנת לשמור על היקרים שלי – המשפחה שלי!

מנקודה האישית שלי – אני בוחרת לשתף כי אני משתמשת בכל העוגנים שגורמים לי להרגיש טוב ולהפיג את החרדה שהמצב יוצר. 

להלן עוגניי:
  • ריפוי ועיסוק – ציוראני מחברת את ציורי לרגשותיי וכך ניתן להפיג מעט את התחושות שאנו מרגישים. כל אומנות כשלהי מתקבלת, לאומנות אין חוקים ויש דרכים רבות להביע את שעל נפשנו.
  • דיבור עם בן משפחה או חברים – כן, אז אני לא יכולה לראות את חברותיי או משפחתי כרגע, אבל יש לנו את הטכנולוגיה שמאפשרת לנו ליצור קשר גם אם זה מרחוק. זכרו זה זמני!
  • שמירה על שיגרה כמה שיותר – במהלך לימודיי האקדמיים ניהלתי לו"ז שכלל את כל חיי השיגרה שלי, זה מאוד עזר לי לשמור על שיגרה כשהיא הופרה. גם אם לא הצלחתי לעשות את כל מה שתכננתי בלו"ז, עדיין הצלחתי לשמור על שיגרה, עשייה ותחושה חיובית.

מודל האדם עפ"י אדלר מאמין כי הבסיס לחוויות האנושיות הוא התודעה ולא המציאות. לכל אירוע במציאות ישנה פרשנות סובייקטיבית שמחליפה את המציאות ויוצרת את ה"סרט".

לא פעם בחיי יצא שהפרשנות שלי הייתה שגויה ביחס למציאות שבה חייתי. זה היה גרר בחירת החלטות לא נכונות לאורך חיי. לכן, היום אני שוקלת ובוחרת בצורה שונה במיוחד בימים אלו של חוסר וודאות ומגפה שמתחוללת במדינתו הקטנה

אבל זכרו אנחנו עם חזק ונעבור את זה ביחד!

בבליוגרפיה:

ויקיפדיה

מכון אדלר

הרשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו ישירות למייל את כל ההנחות והמבצעים הכי שווים!